По данни на Евростат през юни равнището на безработица в

...
 
По данни на Евростат през юни равнището на безработица в
Коментари Харесай

Равнището на безработица в Европейския съюз остава стабилно

 

По данни на Евростат през юни нивото на безработица в Европейския съюз остава устойчиво на исторически най-ниското си равнище от 5,9%, съобщи БГНЕС.

В същото време нивото на безработица в 20-те страни, употребяващи еврото, е 6,4%, заяви статистическата работа на Европейски Съюз, представена от Евронюз.

Това значи, че през юни 2023 година 12,802 млн. души в Европейски Съюз, от които 10,814 млн. в еврозоната, ще бъдат безработни.

От пика на пандемията през 2020 година нивото на безработица в целия Европейски Съюз непрекъснато понижава.

Въпреки това нивото на безработица измежду хората на възраст под 25 години остава високо – 14,1% в Европейски Съюз, което е с 0,1% повече спрямо май. Младежката безработица в еврозоната е 13,8%, което е с 0,2% по-малко от тази през май.

Вероятността дамите в Европейски Съюз да останат без работа е по-голяма от тази на мъжете със съответни нива на безработица от 6,1% и 5,7%.

През юни Испания продължава да записва най-високото равнище на безработица в страните от Европейски Съюз – 11,7%, следвана от Гърция – 11,1%.

В другия завършек на спектъра Малта записва най-ниското равнище на безработица – 2,6%, следвана от Чехия и Полша – и двете с по 2,7%.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР